PPN Academie

Hier vindt u scholingen die de beroepsverenigingen van PPN samen organiseren.     

 

NLP 3 daagse


  • Webinar Toetreding zorgaanbieders (Wtza)

Eerstvolgende cursus: 6 april 2022 

Zit jij nog met vragen over wat de meldplicht Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) voor jouw praktijk of instelling betekent? Volg dan op 6 april het webinar Wtza via de PPN academie.
Lees verder

 

 

 

Cursus ‘NLP Practioner voor Paramedici (14 dagen)NLP 3 daagse

Eerstvolgende cursus: 16 juni 2022 

Met de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je niet alleen praktische vaardigheden en technieken om je persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit enorm te vergroten, maar ook hoe jij je gedrag en communicatie met cliënten, mantelzorgers en verzorgers, verwijzers, collega’s en medewerkers kunt verbeteren en verdiepen. Zodat jij nog beter je vak kunt uitoefenen, meer energie en tijd overhoudt en werkt vanuit persoonlijke kracht en plezier. Lees verder

 

 contracten
Workshop ‘Contracteren, een bewuste keuze?

Eerstvolgende cursus: 13 september 2022
Een toenemend aantal paramedici overweegt niet te contracteren. Maar welke zaken moet je meenemen in je overwegingen om wel of niet te contracteren?  Wat betekent dat voor je praktijk, nu en mogelijk in de toekomst? En past het bij jou en je praktijk?
Lees verder

 

     

NLP 3 daagse

Cursus ‘Vergroot je coachvaardigheden met NLP (1 dag)

Eerstvolgende cursus: 23 september 2022 

NLP is een zeer beproefde en bewezen methodiek die je helpt om op een diepere laag communicatie en gedrag beter te begrijpen, zodat jij effectiever en flexibeler om kunt gaan met al die verschillende typen mensen die jij tegenkomt. Deze training is precies de juiste voor jou als je nieuwsgierig bent wat je als zorgprofessional nog meer kunt bereiken.
Lees verder

     

NLP 3 daagse

  • Workshop ‘Praktijkoverdracht: Tijdig starten met stoppen!’

Eerstvolgende cursus: 28 september 2022

Deze avond-workshop is geschikt voor praktijkhouders die zich afvragen hoe ze op de juiste manier hun praktijk kunnen overdragen. Hoe maak je bijvoorbeeld je praktijk klaar voor verkoop. Wanneer begin je daarmee en wanneer is stoppen financieel haalbaar?
Lees verder

 

 

PPN IPO


Cursus IPO: vormgeven aan je eigen ontwikkeling

Eerstvolgende opleiding: 11 oktober 2022

Deze cursus laat je (her)ontdekken waar je talenten liggen en hoe je dat beter voor het voetlicht kunt krijgen. Je krijgt inzichten in het waarom van de IPO, wat is precies de Demingcirkel en hoe pas ik dit toe in de praktijk, waarom een visie nodig is om smart doelen te kunnen stellen. 
Lees verder

 

 

NLP 3 daagse

Cursusdag Ondernemen voor paramedici: Hoe start ik mijn eigen praktijk - PPN

Eerstvolgende opleiding: 16 november 2022 

Overweeg jij een paramedische praktijk te starten of ben je net begonnen, dan is deze cursusdag een must! Een eigen praktijk starten is namelijk een grote stap. Naast de behandeling van cliënten moet je als praktijkhouder rekening houden met de wet- en regelgeving, heb je een ondernemersplan nodig en moet de praktijk aan regels voldoen om contracten te krijgen.
Lees verder

 

   
E-learning: IPO-onlinePPN IPO

In samenwerking met IPO-online en de PPN Academie kun je online werken aan je eigen ontwikkeling als professional, dat kan via IPO-online. Hiermee doorloop je fase 1 en 2 van het Individuele Professionele Ontwikkeling (IPO) die nodig kan zijn voor het Kwaliteitsregister Paramedici.
Lees verder

 

 

 

 

E-learning: Versterk jezelf met NLP (module 1)contracten
Deze e-learning biedt je als paramedicus een aantal basis gereedschappen en concrete oefeningen uit de NLP methodiek, gericht op bewustwording van je eigen valkuilen en op het versterken van je zelfverzekerdheid, vertrouwen, mindset, focus en balans in je leven. Deze e-learning biedt een kleine greep uit de mogelijkheden die de NLP methodiek biedt, maar het zijn wel de meest krachtige en praktische tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Lees verder

 
 E-learning: Versterk de ander met NLP (module 2)contracten

Herken jij ook dat je met sommige cliënten makkelijk communiceert, snel begrip en diepgang bereikt, en dat je met sommige cliënten daar veel meer moeite moet doen. Misschien is er zelfs ook wel eens sprake van onbegrip of weerstand. Dat kun je uiteraard ook ervaren in je communicatie met mantelzorgers, verplegend personeel, ouders en verzorgers. Als jij meer diepgang, begrip en resultaat wilt bereiken met je communicatie, dan is deze learning speciaal voor jou als zorgprofessional. Lees verder

 

contractenE-learning: Omgaan met neurologische communicatieproblemen voor paramedici

Naar aanleiding van vragen van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en andere paramedici, bleek er behoefte te zijn aan een training ‘Omgaan met neurologische communicatieproblemen’. Omdat er verschillende soorten neurologische communicatieproblemen zijn, worden deze apart behandeld in deze e-learning. Als logopedist in de revalidatie geef ik regelmatig communicatieadviezen aan patiënten, hun omgeving en hun behandelaren. Maar het uitvoeren daarvan is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Lees verder

 
Business ethics concept. Ethics inside human mind. Business integrity and moral. The wooden cubes with ethics inside a head symbols on grey background and copy space. Company ethics culture. ESG.E-learning: Ethiek in de paramedische praktijk

Wat is ethiek en hoe herken je ethische vraagstukken in je eigen zorgpraktijk? Iedere professional in de zorg wordt bij tijd en wijle geconfronteerd met situaties waarin zij zich afvragen wat ‘het goede’ is om te doen. Mag ik een rolstoel aanvragen die de familie graag wil, maar wat ik zelf eigenlijk niet de beste rolstoel vind? Mag ik een onderzoek naar de cognitie doen, terwijl ik weet dat de patiënt daar zelf erg verdrietig van wordt? In deze e-learning leren paramedici ethische vraagstukken te herkennen en analyseren en bespreekbaar te maken in de eigen praktijk. Lees verder